Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови спецакции във Франция

[post-views]

franciq_specНови масирани спецакции във Франция след атентатите в Париж. Вътрешният министър на страната Бернар Казньов заяви, че полицията е проверила над 120 обекта, като акциите са насочени срещу хора с предполагаеми връзки с ислямистки групировки. По-рано през деня Париж обяви, че мобилизира над 115 хиляди полицаи и войници, като част от повишените мерки за сигурност.
За по-малко от 48 часа френската полиция проведе близо 300 спец акции на територията на страната, в отговор на атентатите в Париж. В понеделник властите съобщиха, че са задържани 23 души. Други над 100 са поставени под домашен арест. При операциите беше конфискувано и много оръжие.
В същото време продължава издирването на един от нападателите във френската столица – Абдеслам Салах, който френските и белгийски власти обявиха за обществен враг номер едно.
Паралелно с операциите във Франция Германия обяви, че е задържала трима души- двама мъже и една жена. Те са заподозрени, че имат пряка връзка с организирането на нападенията във френската столица. Не се съобщават повече подробности.
Освен мерките за сигурност Франция засили значително и военната си операция срещу джихадисткото движение ИДИЛ, което пое отговорност за атентатите в Париж.
През изминалата нощ френските изтребители нанесоха нови въздушни удари по цели на джихадистите в основния им крепост-сирийски град Ракка.
През деня в Париж пристигна генералния секретар на САЩ Джон Кери, който ще обсъди с френския президент Оланд как да подобри борбата си срещу ИДИЛ.
Само преди ден Оланд заяви, че иска да създаде единна коалиция, със участието на Русия, срещу терористичната организация.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани