Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Френският президент Франсоа Оланд: Да заличим ИДИЛ

[post-views]

fransoa_olandФренският президент Франсоа Оланд определи операцията в Сен Дени като рискована, но необходима в борбата срещу тероризма. Той поднови призива си за създаването на единна коалиция срещу джихадистите от ИДИЛ, които, по думите му, са заплаха за целия свят.
Изказването на Франсоа Оланд дойде броени часове след официалния край на операцията в Сен Дени.
Пред генералното събрание на кметовете на френските градове, той посочи, че акцията е насочена срещу същите  терористи, които посяха терор в самото сърце на страната.
Оланд допълни, че Франция е решена да заличи ДАЕШ, което на арабски е абревиатура за ИДИЛ. Френският президент призова за създаването на глобална коалиция срещу джихадистите.
Малко след атентатите в Париж френските изтребители проведоха серия от масирани въздушни удари по цели над ИДИЛ в Сирия. Най-малко 30 бойци на движението са загинали в тях, по данни на местни неправителствени организации. Паралелно с интензивните удари на Франция джихадистисткото движение отправи нови заплахи както към Париж, така и към всички страни участващи във въздушните операции срещу тях.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани