Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Белгия с нови мерки срещу тероризма

[post-views]

belgiaБелгийската полиция проведе серия от спецакции в околностите на Брюксел. Tе са свързани с атентатите в Париж, посочват властите. Съобщава се за един арест. В същото време правителството обяви, че въвежда нови антитерористични мерки.
Част от спецакциите са проведени в брюкселската предградие Моленбек. Според френските и белгийските следователи именно там са планирани и организирани нападенията в Париж. Тoзи детайл от разследването повдигана отново въпроса –  Белгия ли е европейската страна, която е рай за тероризма?
В реч пред депутатите в парламента белгийският премиер   Шарл Мишел, защити работа на тайните служби. Все пак той настоя за   нови антитерористични мерки.
Затягането на мерките за сигурност предвиждат: стриктни гранични проверки, полицията да може да задържа хора, заподозрени в тероризъм, но без повдигнати обвинения, от 24 на 72 часа, да претърсва домовете им без съдебна заповед, да поставя под домашен арест и да депортира хора, проповядващи омраза. Не на последно място – да се премахнат предплатените анонимни мобилни услуги.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани