Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Около 5, 30 часа в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за принудително кацане на Летище – Сарафово на самолет след сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник. Изяснено е, че самолетът е на полска авиокомпания, пътувал по линията Варшава – Египет, съобщиха от МВР. Веднага към мястото на инцидента са отправени полицейски екипи и служители на „Гранична полиция“, които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.
Подалият сигнала пасажер е 67-годишен полски гражданин, който е разпитан. По негова информация, той е употребил около 200 г алкохол и е подал сигнала, защото един от багажите, качени в салона на самолета, му се сторил подозрителен. Екип на „Спешна помощ“ е оказал съдействие на възрастен пътник-диабетик, чийто инсулин останал на борда на самолета. От летището съобщиха, че полската авикомпания е изпратила друга машина, с която полетът към Египет да бъде продължен. 
От МВР съобщиха, че след извършената проверка на борда на самолета не е открито взривно устройство. Полякът, който причини тревогата, е задържан за 24 часа.

Най-ново

Единична публикация

Избрани