Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обама и Путин разговаряха непредвидено в Анталия

[post-views]

G 20Атаките в Париж повлияха и на дневния ред на срещата на лидерите на държавите от Г-20, която се проведе в понеделник и във вторник в турския курорт Анталия. 
Президентите на САЩ и Русия – Барак Обама и Владимир Путин – разговаряха 20 минути само с преводачите си в кулоарите, съобщи „Ройтерс“. Според източници от администрацията на Кремъл срещата е продължила повече от половин час. Темата на разговора им в курорта Белек край Анталия засега не е известна. Двамата лидери са разговаряли в паузата между заседанието на държавните ръководители на страните от групата БРИКС и работната среща на Г-20.
От Кремъл тази седмица заявиха, че не е планирана формална среща Путин – Обама, защото двамата „си свериха часовниците в Ню Йорк“.
Юрий Ушаков, един от съветниците на президента, каза, че не е изключено с Обама да има „разговор на крак“, както стана на срещата на Г-20 в Санкт Петербург през 2013 г. 
Макар фокусът на разговорите по план да беше насочен основно върху въпроси като повишаване растежа на световната икономика, решението на Федералния резерв на САЩ да остави лихвените проценти непроменени и ребалансирането на икономиката на Китай, световните лидери бяха принудени спешно да обсъдят тероризма и мигрантската криза.
След събитията в Париж турският президент Реджеп Ердоган призова лидерите на 20-те най-развити икономики света да обърнат специално внимание на борбата срещу тероризма.

Най-ново

Единична публикация

Избрани