Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Ненчев: Бюджетът ще даде сигурност на воините

[post-views]

1-ministar6Проявихте мъдрост и търпение в последните дни и това се оцени от обществото, повишеният бюджет за отбрана, който постигнахме, и който вярвам, че ще бъде приет от народните представители, ще ви даде сигурност в ежедневието и възможност да изпълнявате все така отговорно своите мисии и задачи. Това каза пред военните моряци министърът на отбраната Николай Ненчев, който посети Военноморската база – ВМС в Бургас. Вярвам във вашите способности и воля, изтъкна той.

Министър Ненчев бе посрещнат от началника на гарнизон Бургас – комодор Мален Чубенков, командир на Военноморската база – ВМС, след което проведе разговор с личния състав на базата, съобщиха от ВМС.

По време на разговора министърът на отбраната се запозна със задачите, които стоят пред военните моряци. Поставени бяха въпроси за бюджета за следващата година, за отпадането на текстовете, свързани със социалните права на военнослужещите, както и за бъдещето на БА и на флота в частност. Ще продължа да се срещам с личния състав на формированията и да разговарям с всеки един от вас, защото вярвам, че най-добрите програми не се пишат в кабинетите в София, а на срещите с вас и вашите колеги, заяви Ненчев пред военнослужещите.

Министърът на отбраната присъства и на демонстрация на способностите на един от най-модерните кораби на британските Кралски военноморски сили – „Дънкан“, който акостира на пристанище Бургас. Командир на британския военен кораб е капитан втори ранг Рич Аткинсън. Сред присъстващите бяха също британският посланик Ема Хопкинс, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев. 

Британският кораб участва и в учение с миночистач от българските ВМС. През 2016 г. Великобритания планира да се включи със свои военнослужещи в две нови учения в      България. 
„Дънкан“ е един от най-новите и модерни военни британски плавателни съдове. Корабът е особено подходящ за противовъздушна отбрана. Ракетите му летят със скорост над 4828 км/ч  и са ефективни срещу всички въздушни заплахи на разстояние до 113 км.          

Най-ново

Единична публикация

Избрани