Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След акцията в „Сен Дени” откриха трето тяло под останките

[post-views]

saint-denis_razchistvaneФренските власти са открили под развалините на щурмувания от полицията апартамент в парижкото предградие „Сен Дени” още едно тяло. Следователите все още не са го идентифицирали. Припомняме, че един от убитите при спекацията в „Сен Дени” беше Абделхамид Абауд. 27- годишният мароканец с белгийско гражданство се смята за организатор на атентатите в Париж.
Дни след спекацията в Сен Дени, криминалисти продължават да претърсват апартамента, който се укриваше Абделхадим Абауд. Действията им са забавени от опасенията за тяхната безопасност, защото след масирани престрелки между полиция и терористи, сградата е толкова пострадала, че може всеки момент да се разпадне.
Ден след ликвидирането на Абауд подробности за него пристигнаха от Мадрид.
Испанският министър на вътрешните работи     Хорхе Фернандо Диас потвърди информацията в медии, че Абауд е вербувал испанци – предимно жени- да заминат за Сирия, където да воюват на страната на ИДИЛ или да се омъжат за бойци на движените.
Диас отрече Абауд да е планирал нападения на испанска територия.
Наред с Франция, Италия и други европейски страни, Испания също затегна мерките за сигурност, като предпазна мярка от терористични нападения.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани