Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

УЕФА извади ЦСКА от евротурнирите

[post-views]

UEFA-logoШефовете на европейския футбол извадиха отбора на ЦСКА от европейските клубни турнири за срок от две години.  Съобщението на УЕФА е официално и е наложено от съдебния състав на Комисията за финансов контрол към централата. 
От официалното писмо от Нион става ясно, че „червените“ са изключени от участие в клубните състезания под егидата на УЕФА за следващите два сезона. Това значи, че ако „армейците“ спечелят Купата на България през настоящия сезон, ще останат извън Европа. На „Българска армия“ имат 10 дни да обжалват пред Арбитражния спортен съд в Лозана.
Причината за санкцията е, че ЦСКА не е спазил подписаното на 7 май т.г. споразумение да заплати в договорения срок глоба от 200 хиляди евро заради нарушаване на финансовите правила. Глобата е трябвало да бъде изплатена до 30 юни, но плащания не са постъпили и на 17 септември е започнала наказателна процедура срещу „червените“. От Комисията обясняват, че са наясно, че ЦСКА се намира в процедура по несъстоятелност, но изтъкват, че това по никакъв начин не изключва налагането на дисциплинарни мерки.

Най-ново

Избрани