Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция предупредила Германия за атентатори на мача с Холандия

[post-views]

Germaniq mach atentatoriФренските тайни служби са подали сигнал на немските власти, които отмениха контролата между Германия и Холандия час и половина преди началото й заради заплахата от атентат от ислямисти на стадиона, съобщават „Билд“ и „Шпигел“. На специална пресконференция вътрешният министър Томас де Мезиер потвърди, че чужди служби са подали сигнал, но не разкри от коя партньорска държава е дошъл той. Шефът на полицията в Хановер пък обяви, че сигналът е постъпил 15 минути след отварянето на вратите на стадиона и това е наложило спешната евакуация в последния момент. 
На мача трябваше да присъства германският канцлер Ангела Меркел, но тя се върна обратно в Берлин. Причината са мерки за сигурност, като пред стадиона е намерен подозрителен обект, който в последствие е бил обезвреден, информираха немските медии. Шефът на местната полиция в Хановер пък обяви, че е имало информация за възможна бомбена атака.
Решението бе взето от полицията малко повече от час преди началото на двубоя, като по това време вече имаше фенове на трибуните, а те бяха помолени да напуснат стадиона, но без да всяват паника.

Най-ново

Виж още

Избрани