Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Омайниче“ стана на 20 години

[post-views]

OmainicheДетската вокална формация „Омайниче“ към Военен клуб – Пловдив, чества своята 20-годишнина. От създаването си досега мотото на състава е „С песен и обич творим добро“. Репертоарът е разнообразен и включва  детски забавни песни, хорови произведения, обработка на български народни песни, църковна и популярна музика. Във формацията участват млади дарования от 3 до 20 години, които са организирани в три концертни групи.
През годините много талантливи деца са преминали през школата на „Омайниче“. И всички те са израствали пред очите на своята художествена ръководителка Таня Орманова, постигали са забележителни успехи и са печелили престижни награди. А мнозина, вече пораснали и напуснали състава, градят собствена певческа кариера. Формацията е издала част от своя богат репертоар в 7 рекламни компакт диска.
През всичките тези 20 години Таня Орманова се утвърди не само като голям диригент, но и като възпитател.  И остава неизменно предана на думите си: „Много обичам работата си, тя е моят живот. Мисията  ми е да водя децата напред, да им откривам истините в живота. Убедена съм, че човек трябва да вярва в доброто и се опитвам да предам тази вяра на децата чрез музиката. А музиката е едно необятно изкуство, в което човек може да намери себе си и да бъде научен да търси красотата навсякъде в живота.“
Тържественият концерт по повод 20-годишнината на „Омайниче” се състоя в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани