Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Владимир Зарев гостува в Москва

[post-views]
Владимир Зарев гостува в Москва

V-ZarevИзвестният български писател Владимир Зарев участва в 17-ия Международен панаир за интелектуална литература NON/фантастика, който беше открит преди 2 дни и ще продължи до неделя (29 ноември) в Централния дом на художниците на Кримския вал в Москва. Форумът обединява няколко проекта в книжния център „Рудомино“, под общото название „Славянска среща.“
Днес от 14 ч. в пресцентъра на NON / фантастика Владимир Зарев ще представи романа си „Разруха“, наскоро преведен на руски от Валентина Ярмилкова. Книгата е част от поредицата „Нов българска роман“ – съвместна инициатива на българското Министерство на културата и на Библиотеката на чуждестранна литература – Москва.
Романът „Разруха“ е забележителен връх в творчеството на автора, както и за българската литература – изграден е в традициите на епично повествование и отразява най-съществените събития в съвременна България. Книгата има 11 издания у нас, преведена е на много езици и е една от номинациите за престижната награда „За европейското разбирателство“ на Лайпцигския панаир на книгата. Владимир Зарев, често е наричан „Българският Балзак“ заради епичния стил на повествованието си. Въз основа на романа със същото заглавие е заснет игрален филм.
Писател и журналист, Владимир Зарев (р.1947) повече от 20 години е начело на литературното списание „Съвременник“, където намират място най-известните български и чуждестранни автори. Авторът има 80 книги, 10 от от които са романи. Сред тях са известната трилогия на „Битието“, „Изходът“ и „Законът“ – семейна сага, която следва най-добрите традиции на националния литературен епос. Изключителната й популярност е основа за създаването на телевизионния сериал „Дървото на живота“. Руският читател вече е запознат с романите „Денят на нетърпението“ (1977) и психологическия сюжет на „Хрътката“ (1987) и „Хрътката срещу хрътката“ (1990).

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани