Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

TEMIDAВъпреки, че още не е влязло в сила новото, по-строго законодателство срещу убийците по пътищата, местни магистрати доказаха, че и сега действащите закони при желание са достатъчно силни срещу нарушителите на пътя, ако магистратите действат бързо и безкомпромисно.  
По искане на Районна прокуратура-Чирпан съдът наложи наказание от  три месеца ефективно лишаване от свобода при строг режим на Веселин С., на 51 г., за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Той е  признат за виновен за това, че на 11 октомври в Чирпан, управлявал товарен автомобил, марка „Мерцедес“, с концентрация на алкохол в кръвта  – 2,09 промила, установена с химическа експертиза. Разследването е протекло за девет дни и наказанието вече се изтърпява в затвора.  
Великотърновските съдии пък изпратиха в затвора, макар и само за три месеца, но ефективно, при първоначален строг режим, Тодор Г., който на 30 октомври, в село Балван,  е заловен да кара „Опел Вектра“, без никога да е притежавал каквото и да било свидетелство за управление на МПС. Осъденият вече е в затвора.      

Най-ново

Единична публикация

Избрани