Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тренират защита на границата

[post-views]

Novo_seloСъвместното българско-американско тактическо учение „Мирен  страж 2015“ се състоя на полигон „Ново село“, съобщиха от Сухопътните войски. Темата на учебния екшън беше: „Участие на механизирания батальон от състава на механизираната бригада в операция на сухопътния компонент по прикритие на държавната граница“.
Учението бе организирано от управлението на 61-ва механизирана бригада и се проведе под ръководството на началника-щаба на бригадата полковник Маргарит Михайлов, който беше директор на учението. То е заключителен етап на Националното командно-щабно учение „Есен 15“. В него взеха участие от българска страна Първи механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада с командир подполковник Цветан Кочанков, а от американска страна – ротна тактическа група от 5-и ескадрон на 7-и кавалерийски полк от армията на САЩ с командир подполковник Кристофър Махафи. 
В учението участваха близо 600 военнослужещи и над 120 единици техника от българска и американска страна.
Фокусът на учението беше върху воденето на съвместни отбранителни и настъпателни операции.
Демонстрираните от военнослужещите способности покриха изцяло поставените цели и задачи. Участниците получиха висока оценка за показаните тактически действия от Командването на Сухопътните войски.

Най-ново

Единична публикация

Избрани