Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Финален брифинг за „ЕКРАН“

[post-views]

VARNA_30_5_14Заключителен брифинг по изпълнението на договора за интегрирана логистична поддръжка на Бреговата радиолокационна система за наблюдение и контрол на морските пространства на Република България „ЕКРАН“ се състоя във в. ф. 32300 – Варна. Присъстваха командирът на формированието капитан втори ранг Йордан Стефанов, представители на Командването на ВМС и заместник-началникът на офиса за сътрудничество в отбраната към посолството на САЩ капитан трети ранг Джошуа Хензли.
Брифингът беше проведен от представители на Forward Slope Inc.
Договорът за поддръжката на „ЕКРАН“ беше сключен през 2013 г. между правителствата на България и САЩ по програмата за чуждестранно военно финансиране (Foreign Military Financing – FMF) на САЩ. На брифинга бяха представени всички дейности, извършени в двугодишния период на договора, доставеното и подменено оборудване и моментният статус на системата. 
Представителите на фирмата  -изпълнител, не пропуснаха да изразят благодарността си към системните администратори на системата старши лейтенант Георги Бараков, старши лейтенант Илко Маринов, старши лейтенант Росен Добрев, старши лейтенант Атанас Костов и лейтенант Мариян Рачев за постигнатото отлично взаимодействие и проявения професионализъм при изпълнението на договора за логистичнa поддръжка.

Най-ново

Виж още

Избрани