Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Африка e сред най-засегнатите от климатичните промени в света

[post-views]

klimat-afrikaАфриканският континент е сред най-засегнатите райони в света от климатичните промени, и то без да допринася за тях. Това заяви генералният секретар на ООН Бан- Ки Мун в втория ден от започналата в Париж конференция за климатичните промени.
Делегати от над 190 страни участват в форума, чиято основна цел е да се приеме мащабен план за ограничаване на изхвърляните вредни емисии във въздуха, които водят до покачване на температурите в световен мащаб.
Африка е във фокусът на втория ден от срещата. Световната банка призова за климатична справедливост за Черния континент и разкри план, с който да помогне на най-бедните страни да се справят с последиците от феномена.
Промените в климата вече удариха Африка. Континентът преживява невиждани суши, покачване на нивото на океаните и най-вече осезаемата промяна на климатичните условия.
Според доклад на световната банка, ако развитите страни на помогнат на Африка в много близки срокове обричат над 43 милиона души на пълна бедност и нищета.
Според учените срещата в Париж е последният шанс на нашето поколение да промени навиците си, за това как използваме ресурсите на планетата. Цената за всяко бездействие ще бъде платена от следващото поколение, което ще става свидел на все по –големи климатични аномалии.  

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани