Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Създателят на „Фейсбук” обеща 45 млрд. $ за благотворителност

[post-views]

mark-zuckerberg-facebookСъздателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг и неговата съпруга Присила Чан съобщиха, че им се е родила дъщеря и че ще дарят 99 процента от акциите в компанията за благотворителност. Понастоящем акциите на Зукърбърг възлизат на 45 милиарда долара.
Марк Зукърбърг обяви, че е станал баща на страницата си в фейсбук. „Присила и аз сме много щастливи от появата на дъщеря ни Макс на този свят“, обяви Зукърбърг във социалната мрежа. 
Двамата родители съобщиха също, че даряват 99 процента от акциите си в течение на живота си на новата им фондация „Чан Зукърбърг инишиътив“. 
В пространното лично послание до новородената Максима Чан Зукърбърг родителите й казват, че даряват почти целия си контролен пакет във Фейсбук на инициативата, която ще финансира проекти в областта на образованието, здравеопазването и изграждането на по-добри общества.
От началото на годината семейство Зукърбърг вече е дарило над 1 милиард и 600 милиона долара за благотворителни цели, сред които финансиране на обществени училищата,  и подобряването на достъпа до интернет в отдалечените райони на света.
В заключение Зукърбърк посочва, че възнамерява да остане изпълнителен директор на Фейсбук още много години и да запази мажоритарния си дял в компанията в обозримо бъдеще. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани