Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки убити и ранени при стрелба в САЩ

[post-views]

usa_policiq14 души бяха убити и 17 ранени при масова престрелка в американския щат Калифорния. Двама души – мъж и жена – са участвали в нападението. Властите съобщават, че те са загинали при престрелка с полицията и имат съмнение, че в атаката е участвал и трети човек, който се издирва.
Стрелбата е станала в център за хора с физически увреждания в град Редленс, който се ръководи от няколко неправителствени организации.
Нападателите са идентифицирани като 28 годишния  Сиед Фарук и 26 годината Ташфин Малик.  За тях се знае, че Фарук е бивш служител на центъра, а Малик е негова приятелка.
Не се съобщава какво е състоянието на пострадалите, но според местни медии голяма част от тях са приети в болница с тежки наранявания.
Очевидци разказват, че нападателите са били добре подготвени. Били тежко въоръжени и облечени в камуфлажни костюми.
За сега полицията нито потвърждава, нито отрича, че нападението е терористичен акт. Спекулации за това се появиха, след като  на мястото на инцидента бяха изпратени сапьори, които да проверят съмнителен пакет, открит в района на центъра.
Редица политици, сред които кандидатът за президент на демократите  Хилъри Клинтън и фаворитът на републиканците Доналд Тръмп осъдиха нападението.
Подобни  инциденти са често явление в САЩ. Само преди седмица мъж уби трима души  и рани девет, след като откри стрелба в клиника в Колорадо Спрингс. Със сигурност последният инцидент в Калифорния отново ще разпали дебата за ограничаване на продажбата на огнестрелни оръжия в САЩ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани