Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин: Турция ще съжалява за сваления самолет

[post-views]
Путин: Турция ще съжалява за сваления самолет

putin-parijТурция ще съжалява за свалянето на руският СУ-24 в Сирия. Това се закани руският президент Владимир Путин в годишната си реч за състоянието на федерацията, пред депутатите от двете камари на парламента. Борбата на Москва срещу тероризма беше основният акцент в речта на руския президент.
В предаваната по национална телевизия реч Путин посочи, че хората, които си мислят, че руската реакция срещу Турция ще се изчерпа единствено с търговски санкции, са се объркали много. Путин за пореден път обвини турското правителство, че не само си сътрудничи с джихадистите от ИДИЛ, но и ги закриля. Руският президент стигна още по далеч в своята реч, като посочи, че все още не може да разбере действията на един от най-големите си търговски партньори.
Русия прекрати отношенията си Турция след инцидента със сваления самолет, при който загина един от пилотите. Москва наложи икономически санкции на Анкара.
Няколко часа преди речта на Владимир Путин руското министерство на отбраната разпространи сателитни снимки като доказателство, че Турция е най-големият купувач на добивания от ИДИЛ петрол на територията на Ирак и Сирия.
За Турция руската реакция и най-вече обвинения са прекомерни, като Анкара предупреди, че е готова да предприеме реципрочни мерки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани