Информационен център на Министерство на oтбраната

Коледни поощрения за военните?

Voenni marshНа въпрос на журналисти дали с бюджета за отбрана военните ще бъдат зарадвани с коледни бонуси, министър Ненчев отговори след участието си в заседанието на Комисията по отбрана в парламента, че много би искал. „Под една или друга форма ще ги поощрим“, каза той, като отбеляза, че има нещо предвид, което не иска да обявява. 
По повод очакваната оценка за работата на министрите, излъчени от Реформаторския блок следващата седмица, министърът каза, че не се притеснява от оценки, но не е от хората, които се самооценяват.
За изтичащата година той определи като успех, че не е допуснал да бъдат съкратени 4500 души. Но като най-голям успех посочи приемането на Програмата за развитие на отбранителните способности на ВС 2020, а също и осигуряването на летателната годност на МиГ-29.
Сред успехите той посочи, че МО има 20 млн. лв. по-малко разходи, ВМА – 21 млн. лв. по-малко, и че МО е постигнало 22 млн. лв. от продажба на имоти с отпаднала необходимост. 
Министърът предвижда изготвянето на Плана за развитие на ВС да стане до 21 декември и е убеден, че до края на годината документът ще бъде приет и от правителството.
Повишението в звание на вицеадмирал Румен Николов е процедура, която се стартира от Съвета по отбрана, каза министър Ненчев. Очаква се съветът да заседава на 21 декември. Мнистърът заяви, че 68-а бригада „Специални сили” ще остане в сегашния си вид.

Цвета  Георгиева

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top