Информационен център на Министерство на oтбраната

Формированието навърши година

Vraca1Една година от възстановяването си отбеляза в тържествена обстановка военно формирование 54 990 във Враца. Неговата дейност започна наново в края на 2014-а, след като преди това – в края на 2012-а, механизираният батальон в града на Ботевата слава беше закрит.

„За една година военното формирование във Враца е готово за изпълнение и на трите мисии на въоръжените сили на страната”, каза в словото си командирът на в. ф. 54990 подполковник Георги Крайнов.

Заместник-началникът на Щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов даде висока оценка на постигнатото от военнослужещите в единственото в Северозападна България военно формирование и посочи добрите резултати от тяхната подготовка. По повод празника за постигнати високи резултати в служебната си дейност бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, съобщиха от СВ.

На събитието присъстваха още народният представител Красимир Богданов и заместник-областният управител на Враца Мирослав Комитски. Празничният ден завърши с концертна програма.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top