Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Честват закрилника на моряците

[post-views]
Честват закрилника на моряците

NIKULDENНа 6 декември – Никулден, от 11.00 часа пред православния храм „Св. Николай Чудотворец“ на бул. „Св. Княз Борис І“ № 35 ще се проведат военен ритуал и отслужване на молебен за здравето и силата на военните моряци по случай църковния празник на Св. Николай Мирликийски – закрилник на моряци и рибари, и във връзка с навършването на 150 години от изграждането на православния храм „Св. Николай Чудотворец“, съобщиха от ВМС. След молебена, походна кухня и личен състав от Военноморските сили ще участваха в приготвянето на никулденска трапеза, която включва рибена чорба.

На 6 декември Бургас ще чества своя празник, съобщи Неделчо Димов. Кметът на града Димитър Николов, чрез „Бургаски вестник“ -специално издание на общината, пожела на гражданите Бургас да стане по-красив и успешен град.
Честването започна с постановка на ДТ „Адриана Будевска“ „Омайна утрин“ и редица артистични и литературни прояви

На 6 декември пред сградата на общината, с участието на военнослужещи от бургаския гарнизон ще бъдат издигнати националният трибагреник и знамената на ЕС и Бургас. От площата пред общината до Моста ще се проведе литийно шествие. Военни моряци от ВМБ-Бургас ще носят голям венец, който ще хвърлят в морето в памет на загиналите моряци и рибари. 
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани