Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп поиска мюсюлмани да не влизат в САЩ

[post-views]
Доналд Тръмп загуби съдебна битка за достъп до данъчните му декларации

donald-trumpЕдин от евентуалните кандидати на републиканската партия за президент на Съединените щати Доналд Тръмп отново разбуни страстите. Този път милиардерът обяви, че Америка трябва да спре да издава визи за мюсюлмани. Призивът на Тръмп дойде дни след нападението в Сан Бернадино, извършено от двама мъж и жена, които поеха отговорност от името на ИДИЛ.
Този път противоречивите изказвания на Доналд Трумп, сочен за фаворит на републиканците за кандидат за президент, прескочиха територията на САЩ.
Социалните мрежи буквално експлодираха, като най-честите коментари са: ето това е грозното и опасно лице на американската политика.
Списание Ню Йоркър излезе със статия озаглавена „Доналд Тръмп е Марин льо Пен на Америка”.
Запитан какво го е накарала да направи подобно изявление от лагера на Трумп посочват –  „смъртта”.
Истината е, че коментарът на милиардера дойде буквално часове, след като ФБР съобщи, че нападателите от Сан Бернадино са мюсюлмани, радикализирали на територията на САЩ. Службите за сега не могат да потвърдят дали те са имали или нe преки връзки с радикалното джихадистко движение ИДИЛ.
Колкото и да е противоречиво предложението на Тръмп, много американци изглежда го подкрепят, особено след атентатите в Париж и последния инцидент в Сан Бернадино.
Изказвания от този род обаче са предпоставка за създаването на ислямофобски настроения, от които печелят единствено терористични организации, които набират хора за тяхната кауза.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани