Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Последни въпросителни в първите четири групи на Шампионската лига

[post-views]

shampionska ligaДнес предстои да се изиграят последните мачове в 4 от групите на Шампионската лига. Повечето от двубоите крият голяма интрига, а някои от тях са директни сблъсъци за класиране в следващата фаза на турнира.
В група „А“ всичко е ясно. Реал Мадрид и Пари Сен Жермен продължават напред, като първото място ще е за кралския клуб. Единствената интрига е около третата позиция, която дава право на участие в Лига Европа. За нея спорят Шахтьор (Донецк) и Малмьо. Задачата на шведите е почти непосилна, защото на тях им е необходим положителен резултат на „Сантиаго Бернабеу“. Ако загубят, Шахтьор ще е трети независимо от изхода на мача си срещу ПСЖ на „Парк де Пренс“.
Най-напечено е в група „В“, където три отбора имат шансове да се класират за осминафиналите. Волфсбург приема Манчестър Юнайтед и дори равенство ще е достатъчно на „вълците“, за да постигнат целта си. Точката обаче може да се окаже недостатъчна за тима на Луис ван Гаал, защото в другия мач ПСВ Айндховен приема ЦСКА (Москва) и при успех ще се надява да измести „червените дяволи“ от втората позиция. Руснаците единствени не могат да продължат в следващата фаза, но ако победят, ще завършат пред ПСВ и ще се класират за директните елиминации в Лига Европа.
В група „С“ Атлетико Мадрид и Бенфика вече са сигурни за осминафиналите и остава в пряк дуел да решат първото място. Предимството е на страната на португалците, които са домакини и ще финишират като победители в групата дори и при равенство благодарение на победата си в Мадрид. В другия мач Астана на Станимир Стоилов гостува на Галатасарай. Тимът от Казахстан записа три равенства на собствен терен, а при успех в Истанбул, ще измести турците от третото място и ще продължи в Лига Европа.
В група „D“ ситуацията е сходна. Ювентус и Манчестър Сити вече са се класирали за осминафиналите, а „бианконерите“ ще са първи в крайното подреждане, ако не загубят визитата си на Севиля. Испанският тим е последен с 3 точки, но ако победи Юве и в същото време Сити надвие Борусия (Мьюнхенгладбах) в Германия, ще се добере до третото място.

Най-ново

Единична публикация

Избрани