Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

djip_afganistanНай-малко девет души бяха убити и 20 ранени при нападение срещу летището в южния афганистански град Кандахар. Талибаните поеха отговорност за атаката. В комплекса на летището са разположени сили на НАТО. Алиансът няма данни за загинали негови военнослужещи.  От Министерството на отбраната съобщиха, че български военнослужещи не са пострадали. 
Нападението е започнало в ранни часове на деня. По данни на полицията в Кандахар група въоръжени бунтовници успели да пробият външния периметър за сигурност на строго охранявания комплекс.
Талибаните твърдят, че са успели да убият над 80 войници.
Информацията за случващото се в Кандахар е противоречива. Според някои източници афганистанските сили за сигурност са успели да отблъснат атаката, според други тежките престрелки продължават.
Няколко часа преди нападение срещу летището талибаните атакува полицейски пост в град Кандахар.
Талибаните нападения зачестиха значително през последната една година, след като НАТО прекрати военната си мисия в страната ИСАФ.
В момент в Афганистан има чуждестранни воeнни части, сред които и български, които участват в тренировъчната мисия на Алианса „Решителна подкрепа”.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани