Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сирийските опозиционни групи преговорят в Рияд

[post-views]
Сирийските бунтовници в опит да се обединят

siriq-opoziciqЗапочнаха официалните преговори между различните сирийски опозиционни групировки – военни и политически, за създаването на общ дипломатически фронт. Целта на срещата, която се провежда в столицата на Саудитска Aрабия Рияд, е да обедини разпокъсаната опозиция при провеждането на бъдещи мирни преговори с режима на Асад.
В Рияд се събраха представилите от почти всички политически и военни фракции. Сред тях има членове на международно признатия Сирийски национален съвет, командири от сирийската свободна армия, както и представители от двете най-големи ислямистки бунтовнически групи – Ахрар ал Шам и Армията на Исляма.
Сега е моментът сирийската опозиция да се обедини. За това призова емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад ал Тани по време на срещата на Съвета на страните от региона на Персийския залив.
Разговорите в Рияд са амбициозен опит от страна на страните от Персийския залив да обединят сирийската опозиция, смятат експерти. Всички обаче са съгласни, че при успех, това ще е крачка в правилната посока за намиране на изход от кризата в Сирия. Срещата в Рияд се превежда в навечерието на поредния кръг от мирни преговори с участието Световните и Регионални сили, ангажирани в сирийския конфликт, който ще се проведе във Виена в началото на януари.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани