Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Артилерийска конференция в Ямбол

[post-views]
Артилерийска  конференция в Ямбол

Artileriiska konferenciqПо случай празника „Св. Варвара“ – Покровителка на артилерията, в Ямбол се проведе конференция на офицерите артилеристи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Темата бе „Методи за подобряване нивото на подготовка на артилерийските формирования с цел повишаване ефективността на огневата поддръжка на маневрените формирования“. 
На конференцията бяха анализирана подготовката и постигнатите резултати от артилерийските формирования през 2015 г. Представени бяха интересни доклади, свързани с използването на артилерията в различни типове операции в съвременните условия. 

Домакините от военно формирование 54100 – Ямбол, организираха разнообразна програма за участниците в конференцията, включваща посещение на националния археологически резерват в село Кабиле и музея на бойната слава в Ямбол. В църквата „Св. Николай Чудотворец“ беше отслужен молебен за здраве, на който военнослужещите почетоха паметта на Св. Варвара. 
Празникът се чества от артилеристите във всички християнски държави в Европа и Америка още от времето на създаването на огнестрелната артилерия. В словото си при закриването на конференцията командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев изказа своята удовлетвореност от подготовката на артилерийските формирования и изпълнението на задачите през годината.           (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани