Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сирийската опозиция се обедини

[post-views]

siria_opoziciqСирийските опозиционни политически и военни фракции постигнаха пробив по време на срещата си в саудитската столица Рияд. След два дни на интензивни разговори делегатите се споразумяха да създадат единно тяло, което да преговаря от името на опозицията с правителството на сирийския президент Башар Асад.
Срещата в Рияд за малко да се провали, след като една от най-влиятелните  военни групировки Ахрар Ал Шам обяви, че се изтегля.
В последствие стана ясно, че делегатите на организацията са сложили подписа си върху споразумението.
В приетия документ се посочва, че президентът Башар Асад трябва да се оттегли от властта в началото на преходния период и Сирия да се превърне в демократична гражданска държава с участие във властта на всички етнически и религиозни малцинства.
Именно разпокъсаната до този момент сирийска опозиция беше една от пречките за започване на реални мирни преговори с представителите на режима.
Гражданската война в Сирия е една от най-кървавите в съвременна история на човечеството. От началото на конфликта за загинали над 250 хиляди души, а 11 милиона са принудени да напуснат домовете си.    

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани