Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Михаил Ганев, ансамбълът по художествена гимнастика и Ина Ананиева са най-добрите за 2015 г. на ОСК Левски

[post-views]
Михаил Ганев, ансамбълът по художествена гимнастика и Ина Ананиева са най-добрите за 2015 г. на ОСК Левски

Състезателят по борба Михаил Ганев и гимнастичките от националния ансамбъл по художествена гимнастика бяха определени за номер 1 на СК Левски за 2015 година. За 17-ти пореден път изявени спортни имена и деятели избраха най-добрите спортисти на клуба и ги наградиха на церемонията „Синя звездна класация“. Официални гости на церемонията бяха заместник-министърът на спорта Асен Марков, легендарни спортисти като Йорданка Благоева, Александър Томов и други. Ганев завърши на пето място на световното първенство в Лас Вегас в категория до 86 килограма свободен стил и завоюва квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.
Подгласници са Мирослав Кирчев (кану-каяк) и Тайбе Юсеин (борба). Гимнастичките Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Михаела Маевска и Христиана Тодорова (без Цветелина Найденова – тя е от Славия) станаха световни вицешампионки в многобоя и взеха бронз на финала на обръчи и бухалки на световното първенство в Щутгарт (Германия). Те също завоюваха квота за Рио. Треньор на годината е Ина Ананиева, старши треньор на националния ансамбъл.
През 2015-а спортистите на клуба завоюваха над 475 медала от държавни първенства и 55 медала за всички възрасти от световни и европейски първенства, младежките олимпийски игри, световни купи и балкански игри, от тях 18 златни, 19 сребърни и 18 бронзови.

Най-ново

Единична публикация

Избрани