Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сирия, Турция и икономическата криза доминирахa на годишната пресконференция на Путин

[post-views]
Путин: Русия ще разбере кой е поръчал смъртоносната стрелба в концертна зала край Москва

putinСирийският и Украинският конфликти, отношенията със Запада и икономическите проблеми на Русия, доминираха в тазгодишната пресконференция на руския президент Владимир Путин. По време на няколкочасови маратон Путин не пропусна да поднови критиката си към Турция, след като Анкара свали руския бомбардировач по границата със Сирия.
Годишната пресконференция на Владимир Путин е едно от най-очакваните събития в политическия календар на федерацията. Тази година тя мина под сянката на инцидентът със сваления от турската армия руски самолет, нахлул във въздушното пространство на страната.
Путин успя да привлече вниманието на западните журналистите с изключително груб език, като заяви, че Турция е свалила самолета, за да оближат определени места на американците.
С действията си Турция се опита да ни изплаши за да прекратим военната си операция в Сирия, но Русия не е такава страна, допълни Путин. За руския държавен глава решение на сирийски конфликт е политическо и единствено сирийците могат да кажат, кой иска да ги управлява.
За конфликта в Източна Украйна Путин пак отрече да има редовна руска война, но намекна, че в страната има определени хора, които могат и да провеждат военни операции.За икономиката на федерацията Путин заяви, че е зависима от цените на фосилните горива, и увери руснаците, че най-лошото е минало и ситуацията до няколко години ще се нормализира.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани