Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

aleksandur_Gigov
Александър Гигов
„Литекс“ е аут от „А“ група. По най-абсурдния начин По-скоро брутален и … добре обмислен. Дали всичко това е свързано с бъдещето на ЦСКА? Ще се види съвсем скоро, но е повече от тъжно да бъде затрит по този начин, може би, единственият клуб, който създаваше читави кадри през последните петнадесет години. Точно затова е смущаващ начинът, по който „Литекс“ приключи елитното си битие. В мач, който бе на път да спечели срещу ялов съперник, отборът бе изваден, и то заради ситуации, които изглеждат детинско пощипване в сравнение с предишни битки между „сини“ и „оранжеви“ и най- вече сравнени с онзи мач (4:1) през март 1997 година за Купата, пак на същия стадион и отново с история в близкия тунел. Тогава защо бе този цирк?
Теориите на конспирациите са много. Изпъкват и огромни политически мотиви, които все по-трудно се прикриват от закрилниците на двете основни каузи. Цели се да бъде ударен и „Левски“, макар в цялата история вината на „сините“ изглежда най-малка. Защото на всички е ясно, че с този отбор „левскарите“ не само не могат да вземат Купата, онагледено с категоричната „оранжева“ победа в четвъртфинала, но и цялата съдийска комисия да се строи пред портите на „Герена“ този „Левски“ няма как да стане шампион. Този „Левски“ не може да пробие дори с държавна и мащабна икономическа подкрепа. Просто защото не притежава класата на „Литекс“, „Берое“, да не говорим изобщо за „Лудогорец“. Моментната ситуация в „А“ група се дължи преди всичко на вътрешноклубните проблеми в Ловеч и Разград. Ако Петрович бе останал край покрития мост на река Осъм, „Литекс“ щеше да е съвсем различен, какъвто щеше да е и „Лудогорец“ с Георги Дерменджиев“.
Иначе с привличането на играчи от „Литекс“ ЦСКА става сила и вероятно ще спечели Купата на България. Така поне е по план. После следва обединение между двата клуба, май. И какво от това? Нищо. Останаха само губещите. Фенове и футболисти. Тъжна история…

Най-ново

Единична публикация

Избрани