Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мъри: Играем в училищни дворове

[post-views]

Стоилов отказал на „ЛевскиSTOILOV5


Наставникът на казахстанския шампион „Астана“ Станимир Стоилов разкри за „БА“, че условията за футбол в богатата азиатска държава не са чак толкова брилянтни въпреки сериозните инвестиции, които се хвърлят в последните години. „Водещите клубове наистина имат отлична база. Но се е случвало да играем мачове от вътрешното първенство в училищни дворове. Хората обаче работят правилно и затова постигат успехи. За мое голямо учудване футболистите там са на изключително високо технико-тактическо ниво. По-напред са от българските футболисти в нашето първенство, за съжаление. Затова и постигнахме тези успехи. Просто трябваше да се реализират треньорските идеи, а играчите прекрасно спазваха тактическата дисциплина“, коментира Стоилов.
Според наставника, който спечели четири точки в груповата фаза на Шампионската лига и не загуби у дома от тимове като „Атлетико“ Мадрид, „Бенфика“ и „Галатасарай“, разликата между футболистите от водещите европейски клубове и нашите таланти става все по-голяма. „Те играят с огромна лекота. Дори от пейката понякога не можеш да разбереш как ти вкарват гол. Играят без усилия. Дори когато пестят сили и са се прибрали в собствената си половина, остават изключително опасни, тъй като на контраатака може да се възползват по най-добрия начин от скорост и пространство“, допълни Стоилов.
Треньорът обяви, че е предпочел да остане в „Астана“ по две причини. Първо, от коректност към сегашните си работодатели и, второ, защото не е получил оферта да продължи работата си в западноевропейски клуб. „БА“ пък разбра, че оферта към Мъри е имало и от „Левски“, но той я е отхвърлил с обяснението, че засега не иска да се връща в България. 
Стоилов отхвърли и възможността да вземе български футболист в „Астана“. „Тази година няма да правим никакви трансфери. Парите, спечелени от Шампионската лига, ще бъдат изразходвани за издръжката на клуба. Затова очаква и по-слабо представяне, но въпреки това поемам риска да остава в този клуб“, завърши Мъри Стоилов.

GRIGOR 1_crГришо няма да участва в София


Най-добрият български тенисист Григор Димитров не е заявил участие в турнира по тенис на АТП в София. Надпреварата на твърди кортове в зала „Арена Армеец“ с награден фонд 453 хиляди евро ще се състои от 1 до 7 февруари. Срокът за подаване на заявки за надпреварата в българската столица изтече в сряда, а списъкът с участници ще бъде обявен официално ден по-късно.
24-годишният Димитров, който в момента е 28-и в световната ранглиста, може да се включи в турнира в София, ако в последствие изяви желание да получи една от трите „уайлдкард“ за основната схема, с които разполагат организаторите. Най-предно класираният в момента тенисист от записалите се да играят в София през февруари е сърбинът Виктор Троицки, който е 22-ри в класацията на АТП.  Сред другите по-известни имена са испанците Роберто Баутиста-Агут (25-и в света) и Гийермо-Гарсия Лопес (27-и), италианецът Андреас Сепи (29-и), германецът Филип Колшрайбер (34-и) и Жил Мюлер от Люксембург (38-и).        

Подготвят нов собственик на ЦСКА

След нова година е вероятно футболен клуб ЦСКА да се сдобие с нов собственик. Затова намекна един от досегашните благодетели на клуба от Борисовата градина Юлиян Инджов. 
„Нямам дългосрочни планове за инвестиране в ЦСКА, напротив. Очакваме г-н Петър Манджуков и г-н Божков да влязат в отбора и да започнат да дават пари. Ние ще им предадем ключовете. Аз съм само един спонсор на отбора. Влизането в клуба значи да притежавате акции, аз не притежавам такива! Не ми е работа да смятам дали г-н Ганчев ще сдаде властта на г-н Божков. Който има повече пари, той трябва да вземе ЦСКА“, коментира преди два дни Юлиян Инджов.
Официалните лица в ЦСКА засега запазват мълчание. Според редица наблюдатели отговор на подобни съобщения ще има, след като стане ясна съдбата на „Литекс“ и се разбере дали част от играчите на ловчанлии ще може да заиграят на „Армията“.
В същото време изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че води дело срещу клуба, но е готов да се откаже от парите, които има да получава. „Да, завел съм иск за сумата, която ЦСКА ми дължи. Просто такава е законовата процедура. Готов съм да се откажа от всичките пари, които имам да получавам. Приказките за източване на дружеството са абсолютна измислица. Как се източва фалирало дружество? Ние сключихме договор да поемем 10 милиона от тях, но „Титан“ си прехвърлиха фирмата на някакъв молдовец и избягаха от отговорност. Завел съм отдавна иск срещу тях, но да видим“, заяви шефът на „червените“. В скоро време се очаква да бъде обявен и списъкът с кредиторите на ЦСКА.
Иначе пред спортно-техническия щаб е поставена цел да бъде спечелена Купата на България.

Бербатов тренира и през почивкатаBERBO

Футболистът на гръцкия ПАОК Димитър Бербатов използва почивката си, за да поиграе малко футбол. Той взе участие на коледен турнир на МВР, който се проведе на стадион „Раковски” в столицата. Неговият отбор постигна победа над ветераните на „Витоша” (Бистрица), които са на втора позиция в „А” окръжна група. В състава на Бербатов личаха имената на Александър Томаш, Косьо Мирчев и Тодор Кючуков, както и на бившия халф на „Литекс” Петър Златинов.
 

Най-ново

Избрани