Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спасиха затрупан от свлачището мъж в Китай

[post-views]
Спасиха затрупан от свлачището мъж в Китай

kitai svlachishte

Спасителните екипи в Китай извадиха мъж, прекарал 67 часа под развалините на голямото свлачище в южния китайски град Шънчжън. Повече от 70 души остават в неизвестност. С напредването на времето надеждата на спасителните екипи да открият още оцелели избледнява.
Спасено е 19-годишно момче, което се е разминало с счупвания на двата крака. Малко след като е бил изваден, той казал на спасителите си, че до него има още един затрупан мъж. Пожарникарите, участващи в спасителните операции, съобщиха че са го открили мъртъв.
Припомняме, че инцидентът в китайския град Шънчжън стана в понеделник, като свлачището помете над 30 жители  сгради в индустриалната част на града. Първоначалното разследване показва, че срутването е причинено от огромна купчина пръст и строителни отпадъци.
По данни на китайската информационна агенция  СИНХУА нерегламентираното сметище покривало площ от 380 хил. кв.м. На места дълбочината на срутената маса достига до 10 метра.
Инцидентът град Шънчьжън стана четири месеца след експлозиите в складове с химикали в пристанищния град Тянцзин, в резултат на които загинаха над 160 души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани