Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фалит може да остави „Литекс“ в елита

[post-views]
Фалит може да остави „Литекс“ в елита


bobi
Този път Боби Михайлов се зае със скандала на “Герена“
Все пак може „Литекс“ да бъде спасен, разбра „БА“. Решението дали отборът от Ловеч да бъде върнат в „А“ група, или не бе отложено за 4 януари 2016 година, когато отново ще се събере временната комисия към БФС. В понеделник комисията бистри казуса няколко часа, но не взе решение, тъй като липсваха представители на Министерството на спорта и БОК.Нямаше го и адвокат Ивайло Дерменджиев, който пък е член на Международния спортен арбитражен съд в Лозана. 
След събеседването членът на Апелативната комисия към УЕФА Иво Ивков заяви, че е казал мнението си относно казуса, но отказа да го обяви и пред медиите. Според нормативните документи „Литекс“ трябва да бъде изхвърлен от елита, още повече, че две от комисиите в БФС разпоредиха това. Наше проучване обаче показа, че БФС е на път да направи поредния разклащащ устоите на централата компромис. От една страна, няма клуб, поискал отстраняването на „оранжевите“, от друга, същите тези клубове и централата ще загубят доста пари от тв права. Говори се, че вече има социологическо проучване, което показва, че огромен брой фенове нямат намерение повече да плащат пари, за да гледат специално създадения за родното първенство канал и той дори може да прекрати съществуването си. Загубите ще са огромни, а ако това се случи,  то ще доведе до дълготрайни драми с намирането на партньор за телевизионно излъчване. Затова се работи по вариант компромис, а проблемната точка в наредбата със сигурност ще бъде изтрита за следващото първенство.
В същото време БФС обяви, че очаква приходи в размер на близо 6 милиона евро за следващата календарна година. Точната сума е 11 311 000 лева. Близо 4 млн. лв. от тях ще се получат от тв права за мачовете на „А“ националния отбор на България, а още толкова се очакват по програми за подпомагане на националните асоциации от ФИФА и УЕФА през 2016 г. Българският футболен съюз планира да похарчи малко над 3 млн. лв. за подготовка, тренировъчен процес и участие в международни мачове за всички национални отбори. Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в развитие на футболната игра – детско-юношески футбол, женски футбол, грасруутс, елитни юношески групи, футзал и плажен футбол. Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в семинари за обучение на съдии, развитие по Съдийската конвенция на УЕФА, лицензиране на клубове, международна дейност и добро управление – програми за развитие на „Електронно първенство“ и електронизация на архива и статистиката на българските първенства в професионалния футбол. 835 000 лв. са необходими за изплащане на наеми за помещения на Националния стадион „Васил Левски“, както и за ползване на съоръжението за мачове на националния отбор. В тази сума са включени и административните разходи за транспорт, интернет, телефони, ток, вода, отопление, данъци и такси, техническа поддръжка, сувенири, календари и т. н.
Ще допълним само, че през пролетта ще бъде открита модерната тренировъчна база в Бояна. Очевидно е, че никой в БФС нито мисли за оставки, нито за извънреден конгрес. Напротив.

 

Нови варианти пред ЦСКАCESEKA

Най-титулуваният клуб в България – ЦСКА става все по-апетитна хапка за сериозните инвеститори. След като синдикът на „червените“ Дора Милева публикува списък с дълговете на „армейците“, които възлизат на около 19 млн. лева, се заговори, че има други инвеститори, различни от обявените досега, които искат да оздравят сегашното дружество. Още повече че Янкова отхвърли претенции на кредитори за други 27 млн. лева, което бе възприето като добра новина от червената общност. По празниците пък бе тиражирана още една обнадеждаваща за ЦСКА новина. В плановете за преустройство на Борисовата градина влиза и стадион „Българска армия“. Вече усилено се коментира, че съществува вероятност половината от колодрума, който се намира до стадиона, да бъде даден на ЦСКА и по този начин вече ще има възможност да се строи ново съоръжение. В плановете на общината влиза и изграждането на подземен паркинг на няколко нива. Това ще бъде огромно облекчение, тъй като не е тайна, че липсата на паркоместа е голям проблем за лицензирането на българските стадиони. Очаква се в началото на следващата година преустройството на Борисовата градина да бъде гласувано.  

IVELIN POPOV-3Ивелин Попов е футболист №1 у нас         

Проучване на „БА“ установи, че най-сетне бившият капитан на българския национален тим Ивелин Попов е определен от футболните журналисти за №1 у нас в една от най-слабите години за най-популярната игра в България.
След издънката и скандалите в мача с Малта, завършил с реми на „Васил Левски“, Попов се върна повече отвсякога амбициран да се докаже с екипа на България, но въпреки това най-силните си мачове той направи в Русия след трансфера в гранда „Спартак“ Москва.   

Лекоатлетка е спортната прима на БългарияGABRIELA PETROVA-0

Лекоатлетката Габриела Петрова е „Спортист на годината“ на България за 2015 година.  23-годишната атлетка остана на крачка от призовата стълбичка на Световното първенство в Пекин с резултат от 14.66 метра, което е личен рекорд за нея. Петрова събра 1094 точки в гласуването на журналистите и остави зад себе си Станилия Стаменова (1047 точки), Владимир Николов (793 точки), Габриела и Стефани Стоеви (678 точки) и Даниел Асенов (607 точки). Топ 10 се допълва от Ивет Лалова (510 точки), Тайбе Юсеин (443 точки), Антоанета Бонева (442 точки), както и Боян Петров и Григор Димитров.
За треньор №1 бе определен Пламен Константинов, а момчетата му дадоха приза си за отбор на годината на ансамбъла по художествена гимнастика.          

          

Най-ново

Единична публикация

Избрани