Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кого уби полицията в Париж?

[post-views]

policiq_franciqБелгийските власти съобщиха, че са открили предполагаемото скривалище на един от нападателите при атентатите в Париж от 13 ноември. Три месеца след безпреседентния инцидент във френската столица един от атентаторите- Салах Абдеслам продължава да е на свобода.
Апартаментът, в който се предполага, че един се е укривал един от атентаторите от Париж се намира в брюкселското предградие Шербек. Жилището е било наето  под фалшива самоличност от един от деветимата души, задържани в Белгия в хода на белгийското разследване на нападенията в френската столица, посочва прокуратурата.
При обиска обаче прокуратура се е натъкнала на пръстов отпечатък, който принадлежи на обявения за международно издирване Салах Абдеслам.
В апартамента са открити още следи от експлозиви, както и три колана,  за пренасянето на взривни устройства, което не изключва, че жилището е било използвано като фабрика за експлозиви.
В същото време в съседна Франция властите все още не мога да идентифицира мъжа, който беше убит при опит да нахлуе в полицейски участък в Париж.
Полицията няма отговор и на въпроса дали е действал сам или е имал съучастник.
Инцидентът стана точна една година след кървавите нападение срещу редакцията на сатиричния вестник Шарли Ебдо и еврейския магазин в Париж, при които загинаха 17 души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани