Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови заглавия и акценти през 2016-а

[post-views]

През 2016-а издателство „Колибри“ предвижда да пусне на книжния пазар заглавия на автори с голяма литературна известност на световния книжен пазар.
Още през първото тримесечие на 2016-а ще издадем и шедьовъра на австралиеца Ричард Фланаган – „Тесният път към далечния север“, с една от най-престижните литературни награди в света – „Ман Букър“. Заглавието е заимствано от прочутия с метафоричните си духовни обобщения пътепис на японския класик Мацуо Башо.
Томас Пинчън, най-мистериозният съвременен американски автор, ще се появи с последния си роман, „The Bleeding Edge“ (2013)! Богатството на стилистични похвати и културни препратки, произведенията на Пинчън го открояват като една от иконите на постмодерната литература.
В поредицата „Съвременна европейска проза“ ще се появят заглавия като „Тирза“ на нашумелия холандски писател Арнон Грюнберг (романът вече е екранизиран), яркия пародиен разказ „Лагерът на леките жени“ на Антон Балаж, „Кралството“ на популярния френски романист и сценарист Еманюел Карер, модерния шедьовър „Моята блестяща приятелка“ на Елена Феранте, една от най-добрите италиански писателки през последните години (българската публика посрещна топло романа й „Дни на самота“).
Модерната класика ще ни срещне с „Бостънци“ на Хенри Джеймс, брилянтна сатира на движението за правата на жените в Америка, сборникът „Дъблинчани“ на Джеймс Джойс (много от героите се появяват и в емблематичния му роман – „Одисей“) и „Нощ и ден”, един от по-ранните романи на Вирджиния Улф. Предстоят дискусии и около новите книги на Давид Фоенкинос, Амели Нотомб, Паоло Джордано и Пол Остър.
Очаквайте „Зелената къща“, втория роман на Нобеловия лауреат за литература Марио Варгас Льоса, а също и „Лупита обичаше да глади“ на изкусната мексиканска разказвачка Лаура Ескивел!

Най-ново

Единична публикация

Избрани