Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Южна Корея включи високоговорители

[post-views]
Южна Корея включи високоговорители

visokogovoriteli-iujna-koreqЮжна Корея подновява излъчването на пропагандни предавания по границата си със Северна Корея. Сеул обяви, че това е в отговор на проведения от режима в Пхенян тест с ядрено оръжие, който беше осъден от Съвета за Сигурност на ООН.
Южна Корея излъчва пропагандните си предавания, които обикновено включват, поп музика, новини, и критика към режима в Северна Корея чрез високоговорители, разположени по границата.
Миналата година Сеул прекрати практиката, като част от започналия процес за намаляването на напрежението с войнствения й северен съсед.
Южнокорейското правителство е категорично, че обявеният от северно корейския режим тест с водородна бомба, е тежко нарушение на споразумението между двете страни.
Междувременно все повече експерти са скептични, че Пхенян наистина е разработил водородна бомба, защото силата на регистрираната експлозия не отговаря на тази при детонацията на толкова мощно устройство.
Военни експерти прогнозират, че решението на Сеул да поднови пропагандните излъчвания със сигурност ще подразни Пхенян, който в миналото е заплашвал да ги прекрати с военна сила.
Затова южнокорейската армия започна да струпва войски по границата с комунистическата държава.
Проведеният от Северна Корея опит с ядрено оръжие, освен Южна Корея, Япония и САЩ, подразни и Китай, който е единствения съюзник на изолираната държава.
До дни се очаква Съветът за сигурност на ООН да гласува нов кръг от санкции срещу режима в Пхенян, като наказани за проведения тест.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани