Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Според предварителното разследване нападателите от Кьолн са мигранти

[post-views]
Според предварителното разследване  нападателите от Кьолн са мигранти

kioln-migranti-policiqГерманските власти, които разследват сексуалните нападения от новогодишната нощ в град Кьолн, обявиха, че по-голямата част от заподозрените са мигранти от Северна Африка или Близкия изток. Това обяви министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн – Вестфалия Ралф Йегер.
До този момент полицията разследва 19 души  във връзка с нападенията в новогодишната нощ в Кьолн. По-голямата част от задържаните са от Мароко и Алжир, а 10 души   са бежанци, пристигнали в страната през септември миналата година. Сред разследваните има нелегални имигранти, се посочва в доклад на властите. Министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн – Вестфалия Ралф Йегер не пропусна да осъди и полицията в Кьолн, която, по думите му, е допуснала „сериозни грешки.”
Броят на жалбите за нападения достигна 500, като 40 от всички оплаквания са за сексуален тормоз, а останалите – за кражба.
В същото време се появи информация за няколко наказателни акции в Кьолн. Местен вестник съобщава, за побой над няколко чужденци от членове на местни крайно-десни организации.
Събитията от Кьолн шокираха Германия и принудиха федералното правителство да преразгледа политикатаси за отворени врати към бежанците.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани