Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Воини на “Ново село” и на границата

[post-views]

Dimitur IlievВъпреки наложените ограничения на финансовите средства през изминалата 2015 г. личният състав от 2-ра Тунджанска механизирана бригада се справи успешно с поставените задачи, обяви нейният командир бригаден генерал Димитър Илиев на тържеството в Стара Загора по повод откриването на новата учебна година в армията. Той отчете, че в мисиите „Отбрана“ и „Подкрепа на международния мир и сигурност“ са проведени КЩУ с щаба на бригадата „Верея -15“, ТУБС с дивизион, над 75 ТСПУ, ТУ и ТУБС с роти, батареи, взводове и отделения. Била е сертифицирана 6-а батальонна бойна група  от състава на 42-ри механизиран батальон Ямбол. Взвод от 31-ви механизиран батальон  в Хасково е участвал в операция „Решителна подкрепа“ в Афганистан в състава на 29-ия ни контингент. В състава на 30-ия ни  контингент в операция „Решителна подкрепа“ участва в момента взвод от 42-ри механизиран батальон. В бойно дежурство е рота „Алтеа“ от  38-и механизиран батальон  в Стара Загора. Рота от 31-ви механизиран батальон започна дежурството си в Бойна група  ХЕЛБРОК.
DSCN9208Сертифициран е модул за активна охрана и отбрана на летище от състава на 29-и механизиран батальон. Формирования от бригадата са взели участия в редица учения.
В изпълнение на мисия „Принос към националната сигурност в мирно време“ модули от бригадата над 70 пъти оказваха помощ на населението при пожари, наводнения и обезвреждане на невзривени бойни припаси. Военнослужещи от бригадата участваха и в момента участват в съвместната стратегическа дейност с органите на МВР по охрана на българско-турската граница.
Какво предстои? В момента личен състав от 38-и батальон участва в съвместната българско-американска подготовка на УП „Ново село“. Предстоят КЩУ с батальони  и дивизиони, щабни тренировки,  ротни и батарейни ТСПУ, ТУ и ТУБС, сертификации на моторизирана пехотна бойна група, на взвод и група за  операция „Решителна подкрепа”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани