Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пехотата се подготвя за учения

[post-views]

Suhoputni voiskiНовата учебна година бе открита във всички военни формирования на Сухопътните войски. По време на церемониите стана ясно, че пехотата се подготвя за усилено участие в занятия, учения и тренировки. 
В 61-ва Стрямска механизирана бригада новата учебна година беше открита тържествено от командира бригаден генерал Груди Ангелов, съобщиха от СВ. В словото си той определи изминалата 2015 година за успешна и отбеляза, че учебната 2016 г. ще бъде не по-малко натоварена от предходната, с планирани учения, сертифициране на формирования, подготовка на личен състав за участие в операцията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“.
След церемонията гостите на 61-ва мбр опитаха топъл чай и вкусна боб-чорба, приготвени на място и разгледаха с интерес организирания показ на образци въоръжение, снаряжение и военна техника.
В 101-ви алпийски батальон – гр. Смолян в кратко слово командирът на формированието подполковник Димитър Кацаров благодари за добре свършената работа и запозна личния състав с предстоящите задачи за 2016 г.
В 55-и  инженерен полк – Белене празничният ден започна с посрещане на бойното знаме и приемане на строя от командира на полка полковник Росен Арабаджиев. В словото си той посочи основните направления, по които предстои да се работи през 2016 г. В тържествена обстановка бе открита новата учебна година и във военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-и инженерен полк.
Церемонията във в. ф. 24620 – Свобода, бе тържествено открита от заместник-началника на щаба капитан Димитър Гунчев. В своето приветствие той отбеляза отличното изпълнение на поставените задачи.
Личният състав на в. ф. 54060 – Шумен също откри по тържествен начин новата учебна година. Приветствено слово произнесе командирът на формированието.
В Плевен бе открита учебната година за военни формирования 42800, 22160 и 38220. Полковник Николай Бешев, командир на в. ф. 22160, прие строя и поздрави военнослужещите. „Убеден съм, че ще положите максимални усилия, воля и старание,и ще постигнете високи резултати в ежедневната си подготовка“, подчерта той. Приветствени слова произнесоха и командирите на в. ф. 42800 и 38220 подполковник Пламен Горанов и подполковник  Мирослав Марков.
Командирът на Учебен полигон „Корен“ подполковник Валери Антонов направи равносметка на изминалата 2015 година и благодари на целия личен състав за всеотдайността и професионализма. В Асеновград командирът на 4-и артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев прие строя. В своето приветствие той постави акцент върху основните задачи, стоящи за изпълнение пред личния състав през 2016 г.
Във в. ф. 52740 – Хасково, учебната година бе открита от командира на формированието подполковник Николай Александров, който направи равносметка на изминалата 2015 г. и представи задачите за новата 2016-а.
По случай откриването на учебната година във в. ф. 52740 бе организиран и Ден на отворени врати с показ на въоръжение и техника. Във в. ф. 54100 – Ямбол командирът на формированието подполковник Георги Георгиев произнесе приветствено слово пред линия състав.
С тържествена церемония беше открита новата учебна 2016 г. във в. ф. 26400 – Благоевград. В приветственото си слово командирът подполковник Иван Иванов отбеляза, че досегашните успехи „ни задължават и през новата учебна година да не отстъпваме от постигнатото”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани