Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия ускорява депортирането на мароканци и алжирци

[post-views]
Германия ускорява депортирането на мароканци и алжирци

GERMANIA_ZAKON_MIGRANTI_18_01_16Германският Бундестаг планира да приеме закон, с който да се ускори депортирането на алжирци и мароканци, ако молбите им за политическо убежище бъдат отхвърлени. Инициативата на Берлин е в отговор на масовите посегателства срещу жени в Кьолн, след като стана ясно, че по-голямата част от нападателите са от Мароко и Алжир.
Берлин смята да стигне по-далеч, като сложи двете африкански страни в т.нар списък с „безопасни държави”, с което гражданите на Алжир и Мароко по-трудно ще получават статут на политически бежанци. Отделно законодателите планират да създадат специални центрове, където ще се обработват молбите на хората от тези две страни и ако бъдат отхвърлени ще се ускори процедурата за тяхното депортиране. Събитията от новогодишната нощ в Кьолн подложиха на натиск федералното правителство на Ангела Меркел и водената политика на отворени врати за приемане на бежанци и имигранти. Критици на внесения в Бундестага проектозакон го осъждат като дискриминация, но германското правителство е категорично, че така ще освободи ресурси, за да окаже помощ на хората, които бягат от конфликти в родината като сирийци и иракчани.
През уикенда германската полиция в Дюселдорф проведе мащабна акция срещу северноафрикански престъпни групировки, която завърши с ареста на над 40 души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани