Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Унгария ни подкрепя за Шенген

[post-views]
Унгария ни подкрепя за Шенген

borisov-siqrto„Не виждаме никаква пречка институциите в Европа да не инициират присъединяването на България към шенгенското пространство. В това отношение България е постигнала много“. Това заяви министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто след среща с българския си колега Даниел Митов, по чиято покана е на официално посещение в София.
По думите на Сиярто е важно външните граници на Европа да бъдат защитени, като в това отношение България получава признание за това, което е постигнала.
След последните месеци никой в Европа не може да каже, че България не е подготвена за тази криза, заяви Петер Сиярто.
На въпрос за спирането на проекта „Южен поток“ министърът на външните работи на Унгария отбеляза, че много съжалява, че този проект е отишъл „в задънена улица“.
Двамата министри посочиха още, че на срещата си са договорили България и Унгария да работят за установяване на подходящ формат за структуриране на засилен диалог по икономическите въпроси. Обсъдили са още горещите теми от дневния ред на Европа – енергийна сигурност, конфликтите в региона на Близкия Изток, Украйна и др.
Взаимно ще преговаряме да има Ден на българско-унгарската и унгарско-българската дружба, посочи министър Сиярто. Той добави, че унгарското правителство ще инициира да има отново въздушни полети между България и Унгария.

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024