Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ИДИЛ с предупреждение към Великобритания

[post-views]
Хванаха джихадист в Полша

IDIL-TERORISTРадикалното джихадистско движение ИДИЛ разпространи видео, в което отправя заплаха към Великобритания. Автентичността на записа не е потвърдена от независим източник.
Освен заплахата видео съдържа и последните изявления на деветимата атентатори, участвали в координираните нападения в Париж през ноември, при които загинаха 130 души. В записа са използвани и кадри от фаталния за жителите на френската столица петък 13.  
Във фокусът на соченото за пропагандно видео е смятаният за организатор на атаките Абдел Хамид Абауд. Той беше убит при спец акция два дни след нападението в парижкото предградие Сен Дени.
Припомняме, че при атаката загинаха девет нападатели, а други двама се укриват от властите.
В същото време гражданската война в Сирия продължава с пълна сила, на фона на предстоящата мирна среща във Виена, на която ще се търси политическо решение на конфликта.
Появили се през уикенда кадри в мрежата показват последните тежки боеве между сирийската армия, подкрепяна от Русия, и бойци на ИДИЛ за контрола на град в провинция Алепо.
По данни сирийското военно командване през уикенда армията е успяла да си върне и контрола над последния голям град в западната част на провинция Латакия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани