Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стотици иракчани се връщат в родината си

[post-views]

emigracia_statistikaВ Германия се забелязва нова тенденция. По данни на властите стотици иракчани, потърсили убежище, напускат страна.
Лошите условията в бежанските лагери и бавният процес по обработване на документите са причините, хората да се отказват от търсенето на по-добър живот в Европа.
Германските власти посочват, че тенденцията, хората да напускат страната, е започнала в края на миналата година и изглежда ще се запази. Само през декември 200 иракчани са напуснали страната, като броят им продължава да расте с бързи темпове. За да смогнат на отлива иракските авиолинии пуснаха извънредни полети от Берлин, Дюселдорф и Франкфурт.  
„Имаме три полета на седмица, заради постоянно растящия брой на хора, които искат да се върнат в Ирак, посочва този служителка на иракските авиолинии.
Много от хората, които искат да се върнат в родината си, нямат средства, защото са похарчили спестяванията си, за да дойдат в Германия. Международната организация по миграцията и иракското посолство в Ирак  обявиха, че са готови да предоставят финансова помощ на хората, които искат да се приберат в родината си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани