Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Високи оценки за професионализма

[post-views]
Високи оценки за професионализма

българските воини за успешната мисия в Афганистан.
Високи оценки за професионализма си получиха по време на церемония във в. ф. 28860 – Горна Малина 18-те военнослужещи от националния мобилен модул по КИС (DCM-F), които се завърнаха от участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Кабул, Афганистан. В тържественото им посрещане участваха заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, офицери от СКС и кметът на община Горна Малина Ангел Жиланов. 

Присъства и подполковник Джон Хинкел – командирът на Втори свързочен батальон от Групата по КИС на НАТО, в чийто състав е и нашият модул, съобщиха от СКС.

За успешното приключване на мисията и изпълнените в пълен обем задължения и задачи по осигуряване на C5ISR услуги военнослужещите от модула бяха наградени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната и от командващия на СКС. Наградите връчи генерал-майор Златев. В сво2b-SKS2ето приветствие към военнослужещите той даде висока оценка за проявения професионалзъм и благодари на личния състав, приел сериозните предизвикателства на службата и изпълнил всички задачи с достойнство и чест.

Благодарност към участниците в мисията отправи и подполковник Хинкел. В своето обръщение той подчерта, че българските военнослужещи са изиграли съществена роля за изпълнение на задачите по оказване на комуникационно-информационна поддръжка на Щаба на мисията на НАТО в афганистанската столица Кабул и следва да бъдат горди с постигнатите резултати.

Командирът на националния мобилен модул по КИС майор Теодор Тодоров благодари на ръководството на СКС за подготовката, обучението, осигуряването и поддръжката по време на мисията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани