Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Социалистите в Испания с мандат за формиране на правителство

[post-views]
Народната партия на Рaхой спечели изборите в Испания

ispaniq-rahoiЕдин месец след неубедителните резултати от парламентарните избори в Испания, страната все още няма правителство. След провала на премиера в оставка Мариано Рахой да формира кабинет, крал Фелипе връчи мандата на лидера на социалистите Педро Санчес.
Според анализатори най-добрият вариант е създаването на широка коалиция. Възможен ли е консенсусът между двете най-големите политически сили в Испания – Народната партия и социалистите? За премиера в оставка Мариона Рахой – да, за лидера на социалистите Педро Санчес нещата не са чак толкова прости. Според него всички партии, които искат да работят за промяна, трябва да постигнат компромис, за да постигнат целта си.
След провала да сформира кабинет Мариано Рахой обяви, че се оттегля от лидерското място на партията. 
След последните парламентарни избори Испания се събуди в нова политическа реалност. Вотът сложи край на двупартийния модел на управление и има опасност, ако се създаде крехка коалиция в управлението, да даде още по-силен тласък на сепаратиските партии, не само в Каталуния, но и в другите полуавтономни области на страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани