Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боевете в Алепо доведоха до нова бежанска вълна от Сирия

[post-views]

siria__Rusia_udariПродължаващата военна операция на сирийската правителствена армия, подпомагана от руската военна авиация, за контрола на град Алепо доведе до нова бежанска вълна. Между 40 и 70 хиляди души са напуснали града, по данни на турското правителство и различни неправителствени организации.
Военни експерти посочват, че започнала в началото на седмица военна офанзива на сирийската армия в района на най-големия сирийски град Алепо по-своите мащаби прилича на блиц криг.
Военните действия, насочени срещу бойците на признатата за легитимна сирийска опозиция, са една от причините за поредния провал на последната мирна конференция в Женева.
Подпомагани от руската авиация, която през последни дни е нанесла над 200 удара срещу позициите на сирийските бунтовници, силите на Асад безпроблемно се предвиждат към града.
Независимо, че при правителствената офанзива са освободени няколко села под контрола на ИДИЛ, цялата тежест пода върху бунтовниците, които вече смятат, че Асад няма никакви намерение да води мирни преговори.
Според различни организации в Алепо, ако армията влезе в града, над 300 хиляди души ще потърсят убежище в Турция, която е вече дом на близо 2 милиона души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани