Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подготовка сред студ и лавини

[post-views]

68 brigada - specialni sili
Фото СВ
В изпълнение на Плана за съвместна българско-американска подготовка формирование от 68 бригада „Специални сили“ проведе съвместна зимна алпийска подготовка с участието на формирование от специалните сили на военноморските сили на САЩ – USNAVY SEALS, съобщиха от Сухопътните войски. Общ ръководител на тренировъчната проява е подполковник Божидар Бойков.
Подготовката се проведе в различни райони на планините Рила и Пирин. Бяха отработени въпроси по придвижване на терен с голяма денивелация в зимни условия във високопланински, пресечени и труднодостъпни местности, катерене по ледени образувания и оказване на помощ и извличане на пострадали при попадане в лавини.
Обучението премина при екстремно ниски температури и спомогна за повишаване на индивидуалната алпийска подготовка на военнослужещите при действия и оцеляване в зимни условия.
От СВ информираха, че в района на Учебно-тренировъчния център на Силите за специални операции „Црънча“ формирования от 3-и батальон на 68-а бригада „Специални сили“ проведе полево обучение с ръководител командирът на  батальона подполковник Ганьо Ганчев. Занятията по тактико-специална, физическа и огнева подготовка допринесоха за повишаване на бойната подготовка и усъвършенстване на полевата натренираност на формированията на 3-и батальон. 
Воденото полево обучение бе насочено основно към развиване и поддържане на способностите на формированията за изпълнение на основните задачи на силите за специални операции по стандартите на НАТО. Усъвършенстваха се способностите за изпълнение на задачите по специално разузнаване и директни действия.

Най-ново

Единична публикация

Избрани