Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пълна блокада на гръцката граница

[post-views]
Ще получат ли компенсации българските превозвачи, заради блокадата на границата

garciq-blokada-granicaНикакво гръцко море, никакъв Великден в Гърция. Това скандираха българските превозвачи, затворили напълно граничните пунктове с Гърция. Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви гневно след среща с управителя на Серес, че отвъд границата няма държава, щом няма полиция, която „да разгони 50 пияни фермери“.  

 
Всички пътища, свързващи България с Гърция, бяха напълно блокирани от протестиращи български превозвачи. Това е отговор на некотролируемото затваряне на гръничните пунктове от протестиращи гръцки фермери, които извършват това напълно безконтролно, при пълно бездействие на гръцките власти.


Българските шофьори и превозвачи обявиха, че блокадата от наша страна остава безсрочна и ще бъде вдигната чак тогава, когато „онези с тракторите“ осво

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
бодят напълно платната за движение не само на границата, но и в близката вътрешност на Гърция, защото често се получава преминаване на границата, а след това тировете биват спрени на няколко километра по гръцките пътища и не могат ад продължат.       


Напълно е блокиран и от двете страни ГКПП „Кулата – Промахон“. През него не преминават никакви автомобили, а от двете страни на границата има опашки от чакащи камиони. Заради диктата на гръцките фермери голяма част от товарите бяха пренасочени към румънската граница, където на Дунав мост се образува огромна опашка.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани