Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Почетоха паметта на Апостола

[post-views]
Почетоха паметта на Апостола

Apostola pochitПредставителни формирования и военният духов оркестър от 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха във възпоменателната церемония по повод 143 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, която се състоя на площад „Васил Левски“ в Карлово. Да се преклонят пред живота и делото на Левски, на площада се събраха родолюбиви карловци, много гости и граждани от цялата страна, съобщиха от СВ.


На ритуала присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, народни представители, министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, Пловдивският митрополит Николай, представители на държавната и местната власт, кметове на общини и населени места от региона. 

Почетният строй бе приет от министъра на отбраната, а слово за най-големия българин произнесе заместник-председателят на Народното събрание.
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани