Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ООН увеличава доставките на хуманитарна помощ за Сирия

[post-views]
Конвои с хуманитарна помощ пристигнаха в Мадая

oon-pomoshti-siriqООН обяви, че влязлото през уикенда примирие в Сирия, ще позволи на хуманитарните агенции да доставят помощ над 150 хиляди души. Независимо от съобщенията, че на места боевете продължават, за първи път от началото на гражданската война в страната оръжията като цяло заглъхнаха.
След толкова много кръвопролития и непримиримост между враждуващите страни никой не очаква боевете в Сирия да бъдат прекратени на мига. Бунтовниците в провинция Хомс обвиниха силите на режима, че нарушават примирието. Като доказателство за твърденията си те разпространиха кадри с правителствен хеликоптер, който бомбардира позициите им с касетъчни бомби. Подобни съобщения идват от провинциите Идлиб, Алепо и Хама. Там бунтовниците твърдят, че са били подложени на въздушен обстрел от руски самолети, но информацията не е потвърдена от трети източник.
За сега няма коментар от сирийска или руска страна по повод обвиненията.
Независимо, че примирието може и да не издържи още дълго, ООН заяви, че ще използва случая да предостави колко се може повече хуманитарна помощ на бедстващото население. Организацията се надява, ако обстановката остане сравнително спокойна, да предостави помощ за над 1 милион и 700 хиляди сирийци.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани